Maak jij de mooiste foto van Huizen?

Speciaal voor de 2023 Vrij! editie, ‘het mooiste van Huizen’, organiseren we samen met De Gooische Fotoschool een fotowedstrijd i.p.v. een kunstwedstrijd. Op deze manier kunnen we al het mooie van Huizen laten zien, zoals anderen het zien. De mooiste foto’s, geselecteerd door een geweldige jury, zullen geëxposeerd gaan worden tijdens het Vrij! festival 16 september. Tevens zullen de twee winnaars tijdens het festival bekend gemaakt gaan worden.

DE OPDRACHT & PRIJZEN

De inschrijvingen voor de Fotowedstrijd Vrij! zijn geopend t/m 26 augustus. Het werk moet het thema ‘Het mooiste van Huizen’ verbeelden. Dit gaat om een eigen interpretatie van het mooiste van Huizen. Het kan bijvoorbeeld een beeld zijn van een omgeving, voorwerp, gebouw, herinnering, etc..

Deelname staat open voor iedereen. Na de inschrijfperiode zal de jury een digitale selectie maken. De 20 beste foto’s worden gedrukt en vanaf 15 september tot en met 22 september in De Krachtcentrale geëxposeerd. Op 16 september tijdens het Vrij! festival zal de winnaar bekend gemaakt worden. De winnaar zal uit handen van de burgemeester een prijs ontvangen. De winnaar wint 2 privélessen bij De Gooische Fotoschool (kinderen mogen ook kiezen voor een seizoenskaart van zwembad de Sijsjesberg)! Download hier het reglement (PDF)

De jury

Om de werken goed te kunnen beoordelen hebben we een geweldige mix aan juryleden. Ze hebben expertise op het gebied van fotografie alswel van het dorp Huizen.

niek

Niek Meijer, burgemeester van Huizen, zal ook de prijzen aan de finalisten uitreiken.

nienke

Nienke de Wit, voormalig directeur van het Huizer Museum.

christiaan

Christiaan Kruijmer, van Bakkerij Kruijmer als echte Huizer.

evert

Evert Doorn, professioneel fotograaf en docent bij De Gooische Fotoschool.

wecare

Samen zetten we ons in voor het goede doel; Armoede in ‘t Gooi en halen we geld op voor de kledingbank in Huizen van Stichting Reout. #WECARE

AANMELDEN

FOTOWEDSTRIJD VRIJ!

FAQ's

Wie kan er meedoen?

Deelname staat open voor iedereen.

Moet ik in Huizen wonen om deel te nemen?

Je hoeft niet in Huizen te wonen om deel te nemen aan de wedstrijd. Belangrijk is dat je een beeld weet vast te leggen wat het mooiste van Huizen laat zien.

Ik heb geen professionele camera. Maak ik dan wel kans?

Bij een goede foto gaat het niet om het maken van een scherpe foto. Het gaat het om beeld, het verhaal wat vastgelegd wordt. Dat kan prima met een mobiel vastgelegd worden.

Mag ik de foto('s) bewerken?

Je bent vrij om beelden te bewerken.

Wat verstaan jullie onder 'het mooiste van Huizen'?

Wat is voor jou het mooiste van Huizen? We laten je vrij om daar een eigen interpretatie aan te geven. Wat je vastlegt of hebt vastgelegd laat ons zien wat jij het mooiste van Huizen vindt. Het kan bijvoorbeeld een beeld zijn van een omgeving, een voorwerp, een gebouw of misschien wel een herinnering.