Het goede doel

Wist je dat in ‘t Gooi inmiddels al 1135 mensen zich hebben aangemeld bij de Voedselbank?

Dat zijn er 312 meer dan een jaar geleden en elke maand stijgt dit aantal. Iets wat je totaal niet verwacht in het rijke Gooi.

Dat zijn mensen die het financieel zwaar hebben. Die een drempel over zijn gegaan om zich aan te melden bij de Voedselbank. Mensen die veelal door de situatie in een isolement zijn geraakt. Die heel graag een dagje ‘vrij’ zouden willen zijn. Gewoon even genieten zonder zorgen. Een dag waar ze ook hun kinderen mee naar toe kunnen nemen om samen plezier te maken.

Dit is wat wij deze mensen gunnen!

Een dag genieten zonder zorgen oftwel een dag ‘vrij’ tijdens het Vrij! festival, 15 juni 2024 bij De Krachtcentrale, waar het mooiste van Huizen gepresenteerd zal gaan worden. Met live muziek, DJ’s, theater/cabaret, kunst, proeverijen, foodtrucks, sport, spel en heel veel meer voor jong en oud.

Via de crowdfundcampagne kunnen we deze mensen een toegangsticket geven met muntjes die ze vrij kunnen besteden aan eten en drinken.

Doneer ook en geef met jouw bijdrage deze mensen een onvergetelijke herinnering.

Niet alleen een dag ‘vrij’

Maar vooral aandacht vragen voor het probleem: armoede in ‘t Gooi.

Dat we allemaal weten dat er ook in ‘t (rijke) Gooi armoede heerst. Dat misschien je buurman, met z’n grote huis en z’n dure lease auto’s, het wellicht ook financieel zwaar heeft.

De sociale druk die gevoeld wordt in ‘t Gooi ligt nog hoger dan in andere plaatsen in Nederland. Juist ook omdat het met heel veel mensen heel goed gaat. Het gevoel om maar te laten zien dat het goed met je gaat is zwaar en leidt tot minder sociale contacten.

Dit moet doorbroken worden! We kunnen het allemaal even zwaar hebben. Door er over te (durven) praten met vrienden en je omgeving zal die druk al veel lager worden.

Het festival zien wij als hèt middel om hier aandacht voor te vragen. Niet alleen tijdens de promotie, maar vooral op 16 september tijdens het festival kunnen we voor de nodige bewustwording gaan zorgen.

Dus meer bezoekers = meer bewustwording = een grotere bijdrage voor armoede in ‘t Gooi.

Echt bijdragen aan het probleem…

Vanuit The Business Factory, initiatiefnemer van het festival, willen we meer. En kunnen we meer!

Dit in een hackaton. Waar we samen met een werkgroep, facilitators van The Business Factory en vrijwilligers waar jij onderdeel van kan zijn gaan kijken of we tot een oplossing kunnen komen van een van de problemen die bij armoede komt kijken.

Mochten we samen tot een goed idee komen, dan krijgt een van de vrijwilligers het ondernemerstraject van The Business Factory aangeboden waarin het idee verder ontwikkeld kan gaan worden.

Met als resultaat een duurzame oplossing voor het probleem.

Daarbij zullen de opbrengsten van het festival gaan naar de kledingbank in Huizen (Kerkstraat 54) van Stichting Reout.

Aanmelden hackton: Casus armoede in ‘t Gooi

Wil jij je alvast aanmelden om bij de hackton aanwezig te zijn. Meld je dan hieronder aan.

Wanneer: Woensdag 3 juli 2024 van 13:00 tot 16:00.
Waar:
De Krachtcentrale, Havenstraat 76 Huizen.

Naam(Vereist)