Programma

OCHTENDMIDDAGAVONDKIDS

BLOKKENSCHEMA +

Het ochtendprogramma | 10:00 – 13:00

Vrijmarkt

Voordat de poorten van het evenemententerrein opengaan, kun je wel alvast komen snuffelen tussen allemaal leuke spullen en echte Huizer producten aan de Havenstraat ervaren.

Optreden Modance

Verschillende dancegroepen van Modance geven een optreden, waaronder de Nederlands kampioenen.

Tour De Krachtcentrale met Peter Kos

Peter Kos, die De Krachtcentrale transformeerde naar een creatieve omgeving, neemt je mee met een tour door De Krachtcentrale waar hij je meer vertelt over deze transformatie en de geschiedenis.

Souldrippin

DJ duo Jason & Helen draaien gouden oude LP’s uit hun collectie. Soul, Funk, Jazz en meer.

Wijnproeverij met Siersma

Het ochtendprogramma eindigt in de middag waar Siersma zal starten met een wijnproeverij met heerlijke wijnen die je bijna de hele middag kunt komen proeven.

Food square

Het foodsquare gaat open met verschillende foodtrucks waar allerlei smaken uit Huizen samenkomen.

Het middagprogramma | 13:00 – 18:00

Lunchen met live muziek

Bij het foodsquare zijn er verschillende live optredens. Laat je verrassen en geniet!

Cabaret: Astrid Cattel

Actrice, presentatrice, zangeres en cabaretier Astrid Cattel zal het publiek gaan prikkelen en zeker laten lachen.

Live graffiti kunstwerk: Lars Bogaers

Graffiti artist, Lars Bogaers, ook wel bekend als SNARS, gaat live graffiti kunstwerken maken die geveild zullen worden ten bate van het goede doel.

CoverUp band

Deze band weet hoe ze direct sfeer moet maken met hun uitgebreide muzikale repertoire. Van soul en funk tot pop en rock en altijd actueel.

Dolce Beringer

Je zou haar kunnen kennen van The Voice Kids Seizoen 10, waarbij ze met trots deel uitmaakte van het team van Miss Montreal (Sanne Hans). Tegenwoordig treedt ze overal op, o.a. in het voorprogramma Kampvuurconcert Kasteel Groeneveld. En nu weer te horen tijdens het Festival Vrij!

Janne Schra met The Ramblers

Janne Schra, Edison Jazz winnaar in de categorie Nationaal Vocaal, opgegroeid in Huizen. Ze zal samen met The Ramblers onder leiding van Loet van der Lee, die dit jaar hun 95 jarig jubileum vieren, het publiek wegblazen.

Niels Proost

Niels is vooral bekend van optredens in ‘t Gooi en in het midden van het land. Hij zingt tijdens zijn optredens een mix van nummers van diverse Top 40 artiesten.

Tour De Krachtcentrale met Peter Kos

Peter Kos, die De Krachtcentrale transformeerde naar een creatieve omgeving, zal nog 2 tours door De Krachtcentrale geven waar hij je meer vertelt over deze transformatie en de geschiedenis er achter. Ook NH Gooi, dat gevestigd is in Huizen, zal verslag doen van de dag.

Over de loper met Lisa

Er komt van alles voorbij op de ‘roze loper’. Lisa Brouwer is er 1 van. Lisa is onderdeel van HuizenInclusief en restyle fashion designer. Ze haalt de kleding voor haar eigen fashion brand vaak bij ‘Shop Tweedehands’ van Stichting Reout in Huizen. Deze kleding restyled ze vervolgens naar haar eigen designs, die gepresenteerd zullen worden op deze loper.

Theatervoorstelling: Proton

Er zal een voorstelling gegeven worden door een select groepje van de PROTON cast. Hierbij staat de kracht van de jonge artiesten centraal. Via dans, zang en spoken word zullen zij hun eigen ervaringen en verhalen delen.

Spoken word: Charlotte de Raad

Charlotte is woordkunstenaar. Ze deelt haar gedichten regelmatig op verschillende podia en op evenementen van onder andere BNNVARA, Dutch Media Week en Eye Filmmuseum.

Het avondprogramma | 18:00 – 23:00

Cadillac Monkeys

Vanuit hun Cadillac rocken zij de voetjes van de vloer en zorgen dat de sfeer er goed in komt bij ons food square.

Sick Boys

Deze rockband knalt in de galerie van De Krachtcentrale de sfeer erin en zorgt ervoor dat de DJ’s die volgen het feest afmaken.

Cocktail lounge

Op het dakterras staan de cocktailmakers klaar zodat je lekker even kunt loungen met heerlijke cocktails.

Shared diner

Bij Café-restaurant De Krachtcentrale weten ze hoe ze lekker eten moeten maken. En met deze shared diner wordt het ook nog eens extra gezellig!

DJ Giba

Dynamic Arts werkt met jonge talentvolle dj’s die in de grote steden hard aan de bak timmeren. En DJ Giba uit Huizen is daar 1 van.

DJ Dncremory

Een ander talent is DJ Dncremory die met afrobeats voor een vette vibe zal zorgen!

Kinderprogramma

Schminken

Er goed uit zien als een echte prinses, Hulk of misschien wel als een echte tijger. De visagisten gaan er ieder geval wel wat kleurrijks van maken.

Free running met RMB Free Run Academy.

De jongens van RMB Free Run Academy weten wel hoe je op de beste en gaafste manieren over en op obstakels van A naar B kunt springen. Als je op een coole manier wilt bewegen, dan moet je dit zeker gaan doen.

Bakken met Kruijmer

Kruijmer weet hoe je moet bakken, weet wat kinderen lekker vinden, dus dat worden veel blije gezichtjes.

In beweging met Sportadviesgroep

Op een spelende wijze bewegen. Sportadviesgroep organiseert de leukste sport-en spelactiviteiten. En nu ook tijdens het festival Vrij!.

Kinderdisco

Ook kinderen houden van dansen en dat gaan we doen in de feesttent. Samen gaan we helemaal los!

Fotoworkshop met de Gooische Fotoschool

Voor kinderen met een telefoon geeft de Gooische fotoschool een workshop om goede scherpe, met de juiste belichting foto’s te maken. Dus een ding is zeker… er worden mooie herinneringen vastgelegd.

Kinderyoga

Zouden ze stil kunnen blijven zitten? Voor ouders al een hele tijd populair is ook superleuk voor kinderen. Het zal je verbazen… Ze kunnen verrassend genoeg heel goed stilzitten.

Marshmallow maken

Vuur is toch wat speciaal, marshmallows zijn lekker en deze samen warm maken is supergezellig!

Armbanden maken met Natalie Hoogeveen

Natalie is edelsmid en is een van de bewoners van De Krachtcentrale. In haar atelier op de tweede verdieping maakt ze de mooiste handgemaakte sieraden. Tijdens het festival geeft ze een workshop waar je aan kunt deelnemen.

Film op groot doek

Even ontspannen van een drukke dag… Het is tijd voor popcorn, fris en een leuke film.

Nog geen tickets? Bestel ze hier.